Aktiv cykelferie i Toscana – Sådan planlægger du rejsen

Mange danskere rejser hvert år til Toscana i Italien med det mål at holde en aktiv ferie i lækre omgivelser. Valget af Toscana er nemt; her er der gode veje, bakker & bjerge til alle niveauer, masser af gode ferieboliger og så er det italienske køkken jo ikke verdenskendt for ingenting.

I denne miniguide kigger vi nærmere på, hvordan du selv kan arrangere din cykelferie til Toscana.

Flybillet til Toscana – Pisa eller Firenze

Om du lander i Pisa eller Firenze gør egentlig ikke så meget, så jeg vil blot anbefale at booke de billigste flybilletter. Søg på f.eks. Momondo og find de billetter, der passer dig bedst. Det er typisk billigst at flyve til Pisa lufthavn, da Firenze lufthavn er meget lille – desværre for Firenze er jo hjertet i Toscana, så det er optimalt.

En bobler kunne være at flyve til Bologna, da Ryanair i skrivende stund har ekstremt billige flybilletter dertil.

Feriebolig i Italien

Jeg vil virkelig anbefale at leje en feriebolig oppe i bjergene hos en lokal familie. Der er et utal af glimrende muligheder, hvis du f.eks. søger på Airbnb. Rejsebloggeren Rejsekris har en anbefaling på sin blog af det sted, der hedder ‘La Giandaia’ og det ser helt ekstremt smukt ud.

Ferieboliger i Toscana kan koste ned til 300 kr pr overnatning for 2 personer – det bliver altså ikke meget billigere i Europa. Vælg gerne en feriebolig med eget køkken, så du kan trylle lidt selv – der er mange COOP supermarkeder i Italien, hvor man kan købe helt friske råvarer til meget billige priser.

Cykelferien i Toscana kan således blive en relativt billig fornøjelse.

Lej en lokal cykel

Lad det være sagt med det samme; du er ikke den første, der skal på en aktiv cykelrejse til Toscana. Det betyder, at du i alle byer i Toscana finder et væld af cykelhandlere, der udlejer rigtig gode racercykler til turister. Du kan f.eks. tjekke priser på lejecykler hos firmaet Veloce her.

Cyklerne er generelt i god kvalitet, da cykelhandlerne jo intet får ud af at leje skrammel ud til de cykelturister, der kommer for at få god træning kombineret med en ferie. Et godt trick er dog også lige at forhøre dig hos ejeren af den feriebolig du bor i, de kender jo lokalområdet og kender nok også det bedste sted i nærheden at leje en god cykel.

Toscana er et af de bedste områder i Europa at tage på aktiv cykelferie, så overvej det, hvis du gerne vil kombinere ferie med træning.

Få et indblik i, hvordan det er at cykle i Toscana herunder:

You May Also Like

About the Author: Mikael Warming

Selvom jeg nærmer mig de 40 elsker jeg min aktive livsstil på cyklen, i løbeskoene og på de daglige gåture.

2 Comments

  1. God miniguide, Mikael. Vi tager selv til Toscana hvert andet år og nyder at cykle i bjergene (og at stoppe op for at få en espresso…).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *